HBPS – Orlić – Tigar

Dragi moji prijatelji, predizborna kampanja se zahuktala, vas dragi moji ima u različitim strankama, no to ne znači da trebamo omalovažavati jedni druge.

Živimo u teška i prijelomna vremena. Sve je više gladnih usta, praznih kuća i svježih grobova. U vremenu kada nam trebaju riječi nade, potpore, optimizma, ponovno smo dovedeni u situaciju birati ili samo odlučivati. Opće nezadovoljstvo proširilo se na sve pore društva, na svaki kutak ove Naše Lijepe, jer uništiše nam snove s kojima smo svi krenuli 90-tih u stvaranje države, mi branitelji to i ostvarili.

Nije prošlo mnogo od prošlih izbora, već su na pomolu novi. Nismo najsretniji, ali i to je demokracija, jednako tako je demokracija izraziti i svoje mišljenje i iznijeti javno svoje stavove. Molim vas da poštujemo to pravo imajući na umu da pri tom ne vrijeđamo jedni druge u komentarima, jednako tako ni one koje se komentira.

Hrvati su narod s dugom tradicijom, iako imamo mladu državu, star smo narod i k tomu narod koji je prihvatio kršćanstvo. Neke vrednote su nam upisane u gene poput ljubavi prema Bogu, obitelji i Domovini. Nemojmo sada odustati od našeg naslijeđa, poštujmo sebe i poštujmo druge. Nezadovoljstvo ili neprihvaćanje se vrlo jasno može izraziti i na argumentirani način kojim nikoga ne vrijeđamo. Različita mišljenja ne moraju nužno značiti i sukobljene strane ili provocirati sukobe. Različitost je bogatstvo, jednoumlje propast.

Nažalost nama generacijama koji smo odrasli pod čizmom komunizma i totalitarizma, koji smo htjeli priznati ili ne, kontaminirani jednoumljem uvijek prijeti opasnost pokleknuti tom jednoumlju. Ne bojmo se demokracije i njenih plodova. Ima ih svakakvih, no nećemo zbog jedne gnjile jabuke baciti u otpad punu košaru zdravih. To se niti jedan savjestan domaćin ne radi, pa nemojmo niti mi.

Cijenimo demokraciju i demokratska načela za koja smo se izborili i poštujmo jedni druge i kada izražavamo opravdano neslaganje s određenim potezima onih koji bi trebali biti uzor i pokretač demokratskih procesa kako unutar stranke tako i unutar države.

​ISTINA&DOMOVINA
​Dragovoljac DR, HRVI
Šefik “Štef” Orlić