(VIDEO) EVO VAM IMENA I PREZIMENA KORUMPIRANIH I LOPOVA U OBNOVI OKO PETRINJE. Na potezu su institucije RH!

Vrijeme potrebno za čitanje - cca 2 min.

Ivo Lončar, voditelj i urednik TV emisije „Plodovi zemlje“, imao je hrabrosti na vrijeme postavljati pitanja o kriminalu epskih razmjera koji se događao prilikom obnove kuća poslije Domovinskog rata…

U prilogu emisije “Plodovi zemlje” pod naslovom „Povratak u ponor“ 1998. godine, na primjer, govori se o tome kako se obnavljalo selo Strašnik. Nažalost, cjelokupna javnost je slikovito dobila uvid u njegove riječi i razmjer toga kriminala tek nakon razornog potresa koji je pogodio ovo selo i cijelu Banovinu…

Ako su DORH i MUP RH iskreno odlučili, kao i sve državne institucije na čelu sa Predsjednikom Milanovićem, Predsjednikom Vlade Plenkovićem raskrstiti sa kriminalom koji se događao u obnovi nakon obrambenog Domovinskog rata, (a događao se!) onda je potrebno odnekud početi. Da ne bi samo kružio internetom, kako su to naveli neki od medija, Braniteljski portal objavljuje video iz tog vremena u kojemu se jasno navode imena i nazivi firmi koje su sudjelovale u izgradnji ili obnovi ratom porušenih kuća oko Petrinje. U ovom slučaju je to selo Strašnik u blizini Petrinje u kojemu je nekad živjelo 97% Hrvata.

Javna je tajna da su mnogi lešinarili te se enormno bogatili tijekom obnove, ne samo na ovim područjima već i diljem Hrvatske. Stoga je samo potrebno zaviriti u neke od arhiva i sve se pronađe. Tako je i u ovom slučaju. Nema se tu što previše kalkulirati niti čekati da se slegne prašina već odlučno krenuti tragovima koji su u tim segmentima mnogima vidljivi i jako poznati.

Za početak, evo jednog takvog videa u kojemu se navode imena korumpiranih, kao i onih koji su krali materijal i tako se bogatili kradući državni novac.

Dokumenti moraju postojati na Odjelu za obnovu i razvitak na nivou SMŽ županije i u Ministarstvu obnove i razvitka, što je sasvim dovoljno za krenuti u pravom smjeru istrage. Ustvrdio je to 70% HRVI Stjepan Prašnjak, predsjednik mjesnog odbora Strašnik… Svjedoci postoje, rekao je tada Prašnjak!

Na potezu su institucije RH!

Pogledajte video i uvjerite se sami. Video smo pronašli po bespućima Facebook-a.

Neka im je vječna slava! Vama poštovani Dragovoljci i istinski branitelji, veliko hvala!

ISTINA & DOMOVINA!

5 60 glasova
Ocijenite članak
Želite primati obavijesti o novim komentarima ili odgovorima na vaše komentare?
Obavijesti me o
guest
5 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Šefik "Štef" Orlić
Štef Tigar
09/01/2021 21:20

TUŽNO

BRANITELJ PLAČE.jpg
Šefik "Štef" Orlić
Štef Tigar
09/01/2021 21:23

ISTINA&DOMOVINA

DOMOVINO ŠTO TI RADE.jpg
Zdravko Cik mr. polit.
Zdravko
10/01/2021 14:13

Strašno, jezivo,horor bahatosti, izuzetno drsko, do današnjih dana, suludog štetočinskog djelovanja HDZ – SDP duopola, natjecanja u uništavanju hrvatskog naroda. Izuzetno bizarno, groteskno, podmuklo, pokvareno djelovanje hrvatske političke elite, unutar bolesno pokvarenog društveno – političkog sustava u kojem i danas Predsjednik HDZ-e i Premijer nastavlja istu Agendu na suvremeni način, predstavljajući sebe i svoje dvorjanike, štakorske štetočine pune neznanja i mržnje spram svih koji to uviđaju i pokušavaju javnosti obznaniti i pojasniti. Nažalost, dogodila se je tragedija, potres, koji je potresao samo taj dio hrvatskog naroda i dio Hrvatske, jer oni nastavljaju suludu priču o razumijevanju i pomoći, koje s… Pročitajte više »

GORDANA FIRŠT
GORDANA FIRŠT
13/01/2021 19:35

KAJ TU CVOKOCU. DANAS SAM BAREM 2 X NA TV-Jednom na N 1 a sad upravo na HRT-u da od tih obnovljeni kuća – od 100 njih svega 6 su se SRUSILE, a naj više su se SRUSILE kuće gradjene za vrijeme Tita. A onda se GRADILO (snadji se druže.)

Zdravko Cik mr. polit.
Zdravko
Odgovor:  GORDANA FIRŠT
17/01/2021 13:56

Gospođa Gordana, Vjerojatno ima suptilne radarske veze poput Premijera, ali sa HDZ stvarnošću, umjesto realnosti vlastitog promišljanja i zdravog razuma, zastupa sheme, umanjivanja svega pa tako i osobne kritičke pameti, jer je očito zakinuta u nekom dijelu svoga života, kada je trebalo, obrazovno poraditi na svojoj osobnosti,pročitati određenu literaturu, a ne, da joj TV kuće budu izvor misaonih procesa, jer ih sama nije u mogućnosti dokučiti, obraditi i projicirati. Gospođo Gordana, pokazujete da je Vama, vrijednost života, nevažna, jer Vama, jedna srušena kuća više manje, jedan Vama izgubljeni jedan život, više manje, iseljene obitelji, ne samo iz SMŽ, nego iz… Pročitajte više »