Tomislav & Tomo

Vrijeme potrebno za čitanje - cca 4 min.

U svjetlu svekolike rasprave i histeriziranja HDZ nosioca javnih djelovanja s isto takvim ovlastima u hrvatskom javnom prostoru, narušavaju i direktno ugrožavaju demokratske temelje suverene, samostalne Republike Hrvatske.

Direktno odgovorni, za postojeće stanje apatije, neizvjesnosti, nezadovoljstva, nesigurnosti, javašluka u samim njihovim redovima, a preneseni u javni prostor izazivaju pripadnici struktura HDZ, naročito oni koji obnašaju javne funkcije sa javnim ovlastima.

Kada već njih nije sram, mene je sram, kao i mnoge druge građane, intelektualne slobodarske orijentacije, da nam mediokriteti određuju vrijednosne sudove, vode državu, bez skrupula ugrožavaju opstojnost hrvatske nacije, gaženje ljudskih prava, dovodeći u pitanje mentalno zdravlje nacije.

Za početak, bi trebalo biti svima jasno, napose HDZ-ovcima, da zadnje parlamentarne izbore nisu osvojili baš nekako uvjerljivo i brojčano značajno. Pored toga, formiranje većinske koalicijske vlade, ne daje za pravo da hrvatski narod tretiraju kao neprijatelje, uništavajući baš svaku inicijativu, koja bi pomogla poboljšanju statusa, olakšanje za životne situacije u koje su dovedeni svi koji obitavaju na tlu Hrvatske, članice EU.

Umjesto da napadaju i okrivljuju druge za navodni govor mržnje, uzurpirajući istinu, trebali bi se, počev od predsjednika HDZ, do svih njegovih pobočnika, poslušnika, prvo pogledati u zrcalo, s pitanjem, koliko sam ja kumovao sadašnjem stanju hrvatske nacije, odnosa u društvu. Morali bi shvatiti da su stvorili podlogu društva suprotnosti, punih antagonizama, koja su dijelom demokratskih procesa višestranačke pozornice, do nepovoljnih, nepoštenih političko – gospodarskih odnosa, garniranih nedorečenim, samim tim zlouporabi ostavljeni, mogućim sudskim djelovanjima na svim nivoima. Zaboravljen je princip dubrovačke republike, „Obliti privatorum publica curate.“ (Zaboravite na privatno, pobrinite se za javno)

Nevjerojatno da niste shvatili gdje smo, sada ovoga trenutka, tko nas je doveo u ovakvo stanje, provodeći agendu vlast pod svaku cijenu.

Pitamo sebe i Vas, koji ste već nasjeli, na propagandu krvnika, koji sebe promovira kao jedinog isključivog, kvalificiranog za upropaštavanje hrvatskog bića, po konstrukciji globalista, sigurnog u to da će uspješno zamagliti manipulacijom i ponovno prevariti hrvatski narod, a sebi osigurati vlast, zahvaljujući uspješnoj manipulaciji i zarobljavanju hrvatskog naroda, sada koristeći svoju istinsku nesposobnost, prikazujući lažnu, pokvarenu licemjernu istinu kroz slogane sublimiranih poruka, do kada mislite podržavati takve sustave, tvornice manipulacije.

Morate se osvijestiti i sami prihvatiti, priznati odgovornost za sadašnju situaciju, jer joj Vi dajete glas i prostor za protunarodno djelovanje, Vi ste direktno odgovorni. Nemate pravo prstom upirati u druge, jer vlast vi obnašate. Tomislav opetovano krši zakon RH, ne poštuje sudsku odluku, a Tomo to prešutno odobrava, postaje sudionikom kontaminiranja pravnog i demokratskog postupanja, stvarajući nesigurnost, urušavajući institucije RH, istovremeno naglašavajući da će policija raditi izvide povodom objava govora mržnje na društvenim mrežama. Ovo je zabrinjavajuće dramatično upozorenje svima koji se usude uputiti kritiku bilo kome iz vlasti, stvara se novi oblik diktature, zamagljen situacijom oko COVIDA 19.

Umjesto da druge optužujete, prihvatite se samokritike, odgovornosti, jer vi ste na vlasti, koja tolerira ne isplatu plaća radnicima općenito kao i radnicima javnih poduzeća u vlasništvu države. Dragovoljci, branitelji, sigurno se nisu borili za stvaranje ovakve RH, koja će direktno prouzročiti 3200 suicida branitelja, kao i izdaju iz vlastitih redova. Pitanje svima, nije li to govor mržnje? Znam da je lakše biti poltron, ulizica, ali časnije je biti istinski domoljub i častan čovjek koji živi vrlo teško.

Čak 75.000 hrvatskih branitelja je nezaposleno i ne prima nikakvu mirovinu! Devet posto hrvatskih branitelja su samci, a mnogi od njih nemaju nikakvih primanja i vrlo teško žive, dok je 190.000 branitelja danas u radnom odnosu. Da li je to govor mržnje? Odbijali ste građanske inicijative, izazivajući otpor u raznim društvenim slojevima, odbijali ste i amandmane u Saboru, prešutno ste instalirali i podržavate klijentizam, nepotizam, korupciju, licemjernu bahatost, neodgovornost i sluganstva drugima.

Nije li to govor mržnje?

Pokazujete strah, to je ljudska osobina, ali Vaš strah ovdje krivnju, da krivnju za postojeće stanje, u kojem imamo Premijera koji ništa ne zna, promovira se kao sveznalica, odbija biti odgovoran za bilo što, što po prirodi njegove funkcije zahtijeva iznimne političke vještine i znanja društvenih odnosa, a da ne zna uopće kako funkcionira trodioba vlasti, jer ne zna kako mu djelatnici ministarstava dilaju informacijama, trguju utjecajem, koriste privatnu infrastrukturu naslonjenu na državne jasle. Jednostavno nema informaciju kako i što pojedino ministarstvo mora i treba raditi za korist hrvatskog naroda. Bježi od svake odgovornosti, ali pri tome želi zadržati pod svaku cijenu vlast.

Nije li to govor mržnje?

Bilo bi pošteno da preuzmete odgovornost, promijenite stav prema hrvatskom narodu, umjesto sluganstva drugima, počnete raditi za dobrobit vlastitog naroda, kako biste se ispričali i iskupili za učinjeno.

Napisao: Zdravko Cik,mr.polit.

Neka im je vječna slava! Vama poštovani Dragovoljci i istinski branitelji, veliko hvala!

ISTINA & DOMOVINA!

Zdravko Cik mr. polit.
Latest posts by Zdravko Cik mr. polit. (see all)
5 22 glasova
Ocijenite članak
Želite primati obavijesti o novim komentarima ili odgovorima na vaše komentare?
Obavijesti me o
guest
2 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Zdravko Cik mr. polit.
Zdravko
24/10/2020 18:42

Poštovani svi! Autor članka naglašava temu govora mržnje bez pretenzija detaljnije elaboracije pojedinih događaja unatrag 4-5 godina, ne da za to ne bi bilo materijala, nego suprotno, radi obima promašenih djelovanja vladajućih koji su doslovni sudionici leta u magli, kako njih samih tako i hrvatskog naroda, kojeg oni svojim drastičnim ne znanjem, drže taocima u magli. pokušavaju sve zamagliti i skrenuti pozornost sa činjenično stvarnih problema, na nevažna verbalno nekorektna,bez činjenica napunjenim osobnim frustracijama, negativno obojeni te krajnje ne važnim izjavama.Dok to čine, hrvatski narod i dalje pati, dalje čeka pomak, čeka rješenja, koja ova vlast ne može, ne želi… Pročitajte više »

Šefik "Štef" Orlić
Štef Tigar
Odgovor:  Zdravko
25/10/2020 12:38

ISTINA&DOMOVINA
GOSPODINE ZDRAVKO

BRANITELJ PLAČE.jpg