ČVRSTO UZ HRVATSKI NAROD! VAŠ GLAS – VAŠA BUDUĆNOST! ISTINA & DOMOVINA!

HBPS
– je politička stranka koja će stvoriti zakonske pretpostavke koje omogućavaju realizaciju punih gospodarskih kapaciteta Republike Hrvatske i monetarnu stabilnost kao jamstvo punog suvereniteta.
HBPS
– je politička stranka koja, na temelju programskih načela u najkraćem mogućem roku, primijenjuje način brzog razvoja malog i srednjeg poduzetništva kao nositelja pune zaposlenosti u Republici Hrvatskoj.
HBPS
– je politička stranka koja se neće pomiriti sa stagnacijom ili nazadovanjem u stvaranju novih vrijednosti.
HBPS
– je politička stranka koja svoje djelovanje temelji na načelima zaštite građana, poštivanja pojedinačnih građanskih, društvenih i ljudskih prava.
HBPS
– je politička stranka koja će stvoriti uvjete za uspješno poslovanje u Republici Hrvatskoj u djelatnostima iz kojih se proizvodi i usluge pretežito uvoze, a za koje postoje pretpostavke uspješnosti na domaćem tržištu.
HBPS
– je politička stranka koja će za nositelje kreditiranja gospodarskih programa odrediti banke u državnom vlasništvu i komercijalne banke s kojima Republika Hrvatska za ovu kreditnu liniju dogovara povoljne uvjete za korisnike kredita.
HBPS
– je politička stranka u kojoj će obitelj kao temeljna vrijednost društva kroz malo i srednje poduzetništvo pojednostavniti funkcioniranje gospodarstva i na taj način zaustaviti trend iseljavanja iz Domovine.
HBPS
– je politička stranka koja se zalaže da strateške djelatnosti – poljoprivreda i energetika, zadovoljavaju potrebe Republike Hrvatske.
HBPS

– je politička stranka koja će kapitalne projekte razvijati samo ako su u funkciji potpore malom i srednjem poduzetništvu.

HBPS

– je politička stranka koja ujedinjuje slogan ISTINA I DOMOVINA, jer u ISTINI je izvorište naše snage, a u DOMOVINI izvorište našega postojanja.

HBPS
Cijeli program Hrvatske braniteljske pučke stranke preuzmite klikom na gumb desno.

DOBRODOŠLI U POKRET ZDRAVOG RAZUMA

   Hrvatska braniteljska pučka stranka naša je stranka nova  po nazivu, ali trajna po aktivnostima. Mi nismo suzdržani, to smo pokazali  u konkretnoj borbi na prvim linijama otpora! Nemamo što kriti jer sve prešutne istine postaju otrovne .
   U ljudskoj povijesti nije se mogla ostvariti niti jedna konstruktivna zamisao bez snažne društvene povezanosti visoko moralnih etičkih dinamičnih sposobnih ljudi.
   Oni koji su nas doveli do bezočne grabeži, naglog megalomanskog bogaćenja, financijskog ropstva, šireći razne afere koje drmaju Hrvatskom i zasjenjuju ionako slijepe oči branitelja, umirovljenika i čitavog naroda, besramno istupaju kao spasitelji time njihova pljačka postaje marginalna.  Stvorena je nedodirljiva politička  elita, uspostavljen je administrativni oligarhijski lanac koji je postao ubojica braniteljske populacije a bolje gledano i čitave hrvatske nacije.
   Nametnut je  psihološki rat protiv branitelja koje proglašavaju ratnim zločincima  čime su  postali kavez u vlastitoj domovini za koju su dali svoje živote. Hrvatski branitelji nisu bili agresori , nisu bili nepismeni a niti siromašni. Oni su samo branili svoje, oni su branili i obranili državu koja nije slučajna država.
   HBPS, svojim osnivanjem, smatra se obveznom da u svome djelovanju pronađe izlaz iz sadašnje i buduće krizne situacije. Ne zbrajamo  članove, poput riječi već ih važemo poput djela.
Zalažemo se:
Za vladu  NACIONALNOG SPASA ne za onu koja uz trgovačku koaliciju ima večinu glasova. Za održivi razvoj gospodarstva, posebno obrtništva, na osnovama stvarnih ljudskih potreba, a ne profita. Za stvaranje civilnog društva znanja, humanog kapitala, ali za preispitivanje podrijetla sumnjivog kapitala. Za jačanje lokalne samouprave umjesto centraliziranog, parazitskog i birokratskog sustava moći. Za konsenzus umjesto nadglasavanja. Za spiralno/kružno odlučivanje –umjesto piramidalne hijearhije. Za sposobne a ne za podobne.
   Za sustavno očuvanje okoliša, pošumljavanje, poribljavanje, uvođenje tzv. prijateljske tehnologije umjesto bezočne devastacije. Za nacionalizaciju prirodnog bogastva, umjesto davanje licenci strancima. Limit nad nekretninama i bogatstvu. Preispitivanje suvišnih nepotrebnih i opasnih institucija na teret poreznih obveznika. Za promociju i unaprjeđenje istinskih vrijednosnih sustava na osnovama humanističke psihologije i međusobnog uvažavanja, umjesto represije. Svojim programom  branimo svoju viziju i ciljeve – da se promjene izvrše na znanju, na novoj ekonomiji suvremenih tehnoloških procesa.
   Zato postavljamo visoke ciljeve jer politika je najviša grana ekonomije a određuje se moralom, kulturom, iskustvom, znanjem, inovacijama… Za osnivanje  dvije vrste banaka: poslovna banka  koja će omogućiti i osigurati razvoj malog i srednjeg poduzetništva kroz razne linije financiranja i građanska banka za njihove potrebe. Za donošenja zakona o očuvanju i sigurnosti obitelji i braka. Za monetarnu suverenost i državnu samostalnost.
   Monetarna politika  mora služiti svome narodu a ne biti ključ pljačke i osiromašenja vlastitog naroda i dovođenja u financijsko  ropstvo. Za humanije zdravstvo i školstvo. Za potpuno novi porezni sustav.
   HBPS,  donoseći navedene prijedloge,  sagledala je sve pretpostavke dobrog funkcioniranja gospodarstva da svatko svojim radom može uspjeti zaraditi dovoljno za život i barem nešto sitno uštedjeti. Dok god imamo sustav gdje je suma  pojedinačnih bilanci nula, nema mogućnosti funkcioniranja gospodarstva.
   Oni koji su nas doveli do eskalacije bezočne grabeži, neprirodnog bogaćenja, tehnološke ovisnosti, financijskog ropstva i gospodarskog sloma, do ruba siromaštva, socijalne nejednakosti, eskalacije nezaposlenosti i beznađa, ne mogu nas izvući  iz te galopirajuće apokalipse samouništenja.
   Okrenuti smo kreativnoj budućnosti. Onaj tko ne promišlja  o budućnosti, već je tamo. HBPS otvara nova duhovna obzorja. Gledamo u dalekozor a ne u retrovizor.
ISTINA  I  DOMOVINA!
Predsjednik stranke:
Šefik Orlić