Pomognimo hrvatskom branitelju

Vrijeme potrebno za čitanje - cca 2 min.

Hrvatski branitelj, specijalac, Stjepan Vrbanac (50), iz sela Prekopa pokraj Gline, imao je „sve“, a sad nakon razornog potresa nema – ništa. Kuća mu je obnovljena nakon što je stradala u hrvatskom Domovinskom ratu, ali kod prvog potresa „samo“ što se nije srušila. Međutim, kad je bio drugi, od nje nije ostalo – ništa, samo hrpa cigli i betona!

Što se tiče obnove kod mene je „lako“. Treba doći bager i sve pokupiti, jer se ništa ne da popravljati. Imam troje djece, dva sina i kćer. Sva sreća da nam se ništa nije dogodilo, živi smo. Evo, sada živim u manjoj kamp kućici i čekam da se nešto pokrene. Dolazi zima…-kaže Stjepan, koji je od prvih dana kao pripadnik specijalne postrojbe iz Siska sudjelovao u obrani hrvatske Domovine, od 1991.-1995., a danas je u mirovini.

Stjepan je prošao gotovo sva ratišta, ali ovo što  je ostavio potres, čuli smo i od njegovih susjeda i prijatelja, koji žive u ovom selu, a od kojih su većina također sudjelovali u Domovinskom ratu, teško je usporediti, ili bolje rečeno sve izgleda kao u Vukovaru 1991.

Teško mi je moliti ljude za pomoć, ali ako ima neka dobra duša može mi se obratiti tijekom cijelog dana na broj mobitela 091-903-29-45, jer to je jedino što mi je ostalo od roditeljske kuće- rekao je.

A mi ćemo još objaviti i broj Stjepanovog tekućeg računa u OTP banki na koji mu se može izravno uplatiti pomoć: IBAN: HR88240 7000 3237 766 804.

Napisao: Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Izvor: bezcenzure.hr

Neka im je vječna slava! Vama poštovani Dragovoljci i istinski branitelji, veliko hvala!

ISTINA & DOMOVINA!

image_pdfimage_print
5 30 glasova
Ocijenite članak
Želite primati obavijesti o novim komentarima ili odgovorima na vaše komentare?
Obavijesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare