Kruh naš svagdašnji

Vrijeme potrebno za čitanje - cca 3 min.

Posljedice COVID-19, već sad su vidljive i oporavak ekonomskog sustava, kao i saniranje štete će potrajati. Štete od razornog potresa u ovoj ionako teškoj, izuzetno složenoj situaciji kojom smo svi pogođeni, a naročito naše tvornice, proizvođači prehrambene industrije gdje se je našao i naš „KRAŠ“, naš ponos, tvornica koja je odoljela i ratnim vremenima i iskušenjima tih teških zahtjevnih godina, uzdigla se iz pepela, ponos Zagreba i Hrvatske.

Nakon svega proživljenog tvornica „KRAŠ“ je pala, da pala je u ruke grebatora – predatora, privatne firme „PIVAC“. Za to su se pojavila mnoga pitanja, ne samo u tjeku borbe za koju dionicu više, nego i naknadno sada kada je akcija završila, mali dioničari prevareni, jer ne zaboravite da su mogli zaraditi mnogo više da se odlučilo prodati dionice drugom igraču utakmice, tko su ti u grupi vodećih menadžera koji su iskoristili priliku, prevarili radnike, tako da sada predator „PIVAC“ započinje kampanju preslagivanja „KRAŠA“ otpuštajući radnike, a da se niti nije okrenuo na pitanja, otkuda toliki kapital privatnoj firmi „PIVAC“ koja bi morala raditi po zakonima RH, a oni baš ne omogućavaju takvo gomilanje kapitala na jednom mjestu.

Zna se HDZ igrači, čak i oni koji čekaju suđenje, su odradili svoje. Ostaje gorak okus institucija RH, za koje u svim anketama građani iskazuju nepovjerenje. Tvornica s proizvodnjom se trebala dokapitalizirati i ostati svojim dioničarima, dosljedna tradicije konditorske proizvodnje, šireći se unutar Hrvatske, uvodeći novu tehnologiju povećati zaposlenost i vrijednost drugih isto kvalitenih proizvođača u konditorskoj industriji. Ovako je ispalo da je bolje da nas svoj muči i krade, nego da ti stranac nešto dade.

„PIVAC“ nije dorastao za sve što je izveo, pokazat će to vrijeme, a pojavit će se i tragovi postupanja, možda ne bude kasno, ali to za institucije RH, od HANFE, AZTN-a, Ministarstva gospodarstva, Zagrebačke burze, neke druge i onako ništa ne znači, jer oni imaju svoj uništavajući cod, dobro uhodani scenarij postupanja, na poslu uništavanja pozitivnih trendova i zaštite hrvatskih interesa.

Žalosno je, da tu nije samo „KRAŠ“ već se šuška o HPB-i, o njenim prodajama potraživanja dugova trećim osobama. Stvorena je nova afera, a samim tim će se produbiti kriza finacijskog tržišta RH. Uprava HPB razmatra prodaju paketa potraživanja, a ne pojedinačnih ugovora kako nalaže pozitivni zakon. Možemo li i ovdje govoriti o pripremi prodaje jedine banke u našem vlasništvu, po modelu koliko daš jer je uništeno sve što znaš. Pogledajte izvor na linku.

Iskustvo nas uči da je sve do sada prodano za sitniš, a radnici odbačeni, otpušteni niti jedna firma tako kupljena nije razvijala posao u RH, a svi oni koji su to morali po Ustavu i mjestu obnašanja dužnosti, vlasti samo sliježu ramenima, imaju amneziju, nevješto se pozivajući na tržišnu ekonomiju. Moramo zaista zabilježiti sve sudionike ovog saziva Sabora i članova Vlade RH, kako bismo doista imali imena svih njih koji nisu niti glas digli da se ukaže, a kamoli spriječe ovakve radnje.

Zato mora otići Ministar gospodarstva, mora otići Ministar financija, mora otići i Guverner HNB, a vrlo izgledno i sam Premijer i predsjednik HDZ, jer nema te isprike koju bi oni izrekli, a da mi građani nebi mogli imati kontra odgovor, a on glasi „Ukoliko niste znali, morali ste znati da neznate, da niste dorasli tome zadatku, jer Vašim potpisanim aktima dovodite građane RH u dužničko ropstvo, u poziciju slabijeg i nezaštićenog, ugrožavajući našu egzistenciju, a to zaista nije pitanje da li ste znali, jer Vi ste odgovorni i za ono što sada radite dok god ste u poziciji“.

Ukoliko imate trun savjesti, sramite se, sram Vas za sve što radite svome narodu služeći kapitalu, pohlepi vlasti i aroganciji nedodirljivih. Svakim svojim postupanjem, nanosite štetu svome narodu, obezvrjeđujete žrtvu sinova i kćeri koji su poginuli, ostali bez dijelova tijela u časnom Domovinskom ratu, stvarajući slobodnu RH, a Vi je ugrožavate svojim ne znanjem, bahatom, arogantnom ignoriranjem svoga naroda.

Neka im je vječna slava i hvala! Vama poštovani Dragovoljci i istinski branitelji velika hvala!

Dragovoljac Domovinskog rata HRVI
Šefik “Štef” Orlić

ISTINA & DOMOVINA!

Šefik "Štef" Orlić
4.8 22 glasova
Ocijenite članak
Želite primati obavijesti o novim komentarima ili odgovorima na vaše komentare?
Obavijesti me o
guest
1 Komentar
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Zdravko Cik mr. polit.
Zdravko
12/06/2020 13:56

Nekako su se svi umirili, utihnuli oko situacije, kad nas tlače neka to bude domaći tlačitelj. kada se tako razmišlja, zaboravlja se činjenica, da domaći krvnik, mora dokazati svoju odanost tako da bude veći u činjenju nego onaj koji mu je unutar ili izvan Hrvatske sve to osigurao. Kako Vam poznato ovdje je u pitanju malo dioničarstvo koje trpi.
 
ISTINA&DOMOVINA