Štedul objavio memoare: “Nisam žrtva nego pobjednik i pripadam pobjedničkom narodu”

Nikola Štedul jedan je, ako ne i zadnji preživjeli velikan hrvatske borbe za samostalnost. O svom životu i  borbi za samostalnu Hrvatsku govorio je u emisiji “Budnica”.

Opširnije

image_pdfimage_print

Javni apel premijeru Plenkoviću – zaustavite pljačku

Nekada su pokuse radili na majmunima i imali trošak. Danas eksperimentiraju na nama na naš račun (VS – da li sam se ovoga prvi sjetio?)

Opširnije

image_pdfimage_print

Hodak: Traži se hrvatski branitelj koji je pjevao “Mladu partizanku”

“Sažaljenje i prezir prema svima koji slave datum i žale monstruoznu tvorevinu…”. To je post jednog bivšeg ministra hrvatske Vlade. Osvanuo je 10. travnja godine Gospodnje 2021. Onako naivan i prostodušan, pomislih da sam prespavao godinu i da je danas legendarni 29. novembar kad je u nečijem jajcu bila stvorena još jedna monstruozna tvorevina…

Opširnije

image_pdfimage_print

Hodak: Kako je novinar HRT-a, Joso Krmpotić, u Rijeci ‘izijo gov*o’

U siječnju 1898. Emile Zola je napisao otvoreno pismo predsjedniku Francuske Felixu Faureu povodom afere Dreyfus. To pismo s danas legendarnim naslovom ”J’Accuse” ili ”Optužujem” ušlo je u povijest borbe za tzv. ljudska prava.

Opširnije

image_pdfimage_print

U SRBIJI NISU POSTOJALI KONCENTRACIJSKI VEĆ ZAROBLJENIČKI LOGORI ZA HRVATE

U Hrvatskoj je stereotip da je Memorandum SANU rasturio Jugoslaviju. Na ovom mjestu trebalo bi sa se podsjetimo: Hrvati su 1971. imali svoje „Hrvatsko proljeće“, Edvard Kardelj je govorio da jugoslosvenska federacija treba da federira, Šiptari su 1981. imali pobunu. A je li netko od Srba pominjao izlazak Srbije iz Jugoslavije? Uostalom, ako pažljivo čitate Memorandum nigdje nećete naći ni pomisao da Srbi razmišljaju o rasturanju Jugoslavije. Naprotiv, u Memorandumu se traži samo redefiniranje osnovnih problema. Ako ste pod Memorandum 2 mislili na potrebu da se omeđi teritorija na kojoj žive Srbi i duhovno i kulturno ujedini, onda bi o tome problemu vi u Hrvatskoj trebalo da prvo progovorite šta ste uradili i šta sada radite.

Opširnije

image_pdfimage_print

Nova prilika za ministra Ćorića

Ministre Ćoriću, naredite da se ubrza izgradnja sortirnica, reciklažnih cenatra, kompostana, nabavka novih vozila, na način da se izradi osnovni model i da se svi natječaji raspisuju po jedinstvenoj tehnologiji. Neka kriterij za odabir budu energijska učinkovitost, visina troškova te doprinos smanjenju utjecaja na klimatske promjene.

Opširnije

image_pdfimage_print

Vinkovački IROHS: Nebriga Hrvatske o obnovi i održavanju groba Josipa Runjanina. ZAŠTO JE HRVATSKA ODBACILA SKLADATELJA LIJEPE NAŠE?

U Runjaninovoj ulici u Zagrebu nalazi se Ministarstvo kulture. U Runjaninovoj ulici u Novom Sadu nekada je bila kuća u kojoj je Runjanin živio do kraja života. Kuća je propala, srušila se, a ta, nekad mala ulica jednostavno je nestala. Na njezinu je mjestu parkiralište šoping centra.

Opširnije

image_pdfimage_print

TKO JE U ZABLUDI ILI ISKRIVLJUJE POVIJEST – “Rat i mit: politika identiteta u suvremenoj Hrvatskoj”

Na Twitteru gosp. Luke Mišetića, poznatog ovdjetnika, nalazi se slijedeći status: “Dejan Jović tvrdnju da je samo 11,5% građana željelo neovisnost temelji na anketi provedenoj u ožujku 1990 prije dem(okratskih) izbora, dok su komunisti i UDBA još uvijek bili na vlasti. Vjerodostojnom znanstveniku bilo bi sram osloniti se na takvu anketu kao slobodan izražaj volje naroda.” 

Opširnije

image_pdfimage_print

Tko su jasenovački “ljudi” Jovana Ćulibrka?

Nakon zajedničke molitve predstavnika vjerskih zajednica u Jasenovcu, episkop slavonski Jovan Ćulibrk preko novinara izvjestitelja HTV-a upućuje poruku mira pozivajući se na pokojnog patrijarha SPC-a Pavla, koji je  rekao da je “najvažnije biti čovjek te da nas određuje i zbližava to što smo prije svega ljudi”.

Opširnije

image_pdfimage_print

Evo popisa Srba kojima je isplaćen novac!

Županijski Dorh U Splitu

U odnosu na upit od 3. rujna 2020. iz sadržaja kojeg proizlazi da tražite informaciju o visini odštete koju je Republika Hrvatska isplatila žrtvama kaznenih djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz članka 120. stavak 1. Osnovnog krivičnog zakona Republike Hrvatske i ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika iz članka 122. Osnovnog krivičnog zakona Republike Hrvatske ističem da sam provjerom kod Građansko-upravnog odjela Općinskog državnog odvjetništva u Splitu utvrdila slijedeće:

Opširnije

image_pdfimage_print